Reklama
 
Blog | Viktor Modr

HUDEBNÍ INTERMEZZO

Jedu takhle autem se zapnutým Radiožurnálem, z něhož jako klasická vatička mezi mluveným slovem zazněla povědomá melodie. Podotýkám, že střední proud mi prakticky nic neříká, navíc ten z rádií nelze opravdu označit jinak, než hudební smog. I tak ovšem jakýs takýs přehled mám, možná právě proto, že mu nelze úplně uniknout. Jakmile interpret začně zpívat, poznvámám Helenu Vondráčkovou a její píseň, jež se zřejmě jmenuje "Vzývám déšť". Ano, v originále "Raining Man" od - tuším - Geri Halliwel (jméno možná komolím).

Nikdy jsem nepatřil mezi, kteří tuhle naši tetičku Helenu v duchu posílají do pryč, dokonce jsem si občas poslechl nějakou bulvární zprávičku o cukrování s panem Michalem a necukrovaní jeho s bulvárem a nepřejícím postojem obou k (jejímu) bratrovi Jirkovi. (Mimochodem autora skvostu: „Aprílové počasí je proti tobě stálé, kdo se v tobě vyzná já bych ho chtěl znát“). No nic…
Jenže nyní mi to nedá.
Milá Heleno, tohle je fakt katastrofa!!! Aranže nachlup stejné jak originál, text bída s nouzí a hlasově… No, kdybychom si stanovili Geri jako sto procent, tak Helena – ať nežeru, padesát.
Já chápu, že autorů je pomálu, všechny melodie už byly složeny (podle Dalibora Jandy :)), tudíž logicky nejschůdnějším řešením je zaplatit za práva někomu s prověřeným zásahem. Navíc tím zůstat in, neb to není žádná stoletá vykopávka. Normálně bych se na to vykašlal, je to její věc, ale tady to musím zmínit, tetě táhne na šedesát a ex-Spice je tak odhadem o půl méně. Píšu to z toho důvodu, že jsem si vzpomněl na video k téhle písni, kde zpěvačka skotačí ve sportovním před nějakou komisí – má to tedy v sobě něco z (mírného) rebelanství, v kontrastu usedlá komise a polonahá mladice.
Dál to nemá asi cenu rozebírat, bylo by to spíš takové grafomanské trefování do poraněné srnky.

Reklama