Reklama
 
Blog | Viktor Modr

NEVINNÝ NOVÝ ROK

Já vím, že nejsem sám, kdo nápad napsat na Nového roku prahu, o něm pár řádek, dostal. Ale jak jinak začít? Navíc v tomto post postmoderním světě prachu a prachů, nelze kolikrát uspět bez toho, abychom lhali. Ne, nejsem skeptik. Ani naivní optimista, slušelo by se dodat. Můj bratr, ve chvíli, kdy okolo nás práskali ohně a hořely petardy, řekl všechny ty přející věty, aby nakonec řekl (přitom se díval hluboko do mých nakažených očí): Bratře, hlavně, aby to nebylo ještě horší!!!

Nedělám si iluze, že ho dotyčný rok slyšel, stejně tak, já si nedělám iluze, že někoho napadne si tento blogový vinš přečíst.
Jako (vy)léčený narkoman vím o světe dost. Ve svých třiceti letech mám zážitků a zkušeností tolik, že bych je mohl rozdávat. Pokud berete drogy, berete též zážitky a pokud včas přestanete, můžete si je nechat. Já si je nechal, když je jednou budu vyprávět, budete se popadat za břicho, aby vás za chvíli vkrádající se slzy vrátily zpět do jsoucna, troufale se chvástám, je tedy odkud brát!
O to je to pro mne těžší. Máloco mne přivede v úžaslý pohled, málokdo mne donutí říci – to sem eště neviděl, nezažil!
V knize Hovory s bohem je otázka: Proč, když doopravdy existuješ, bože, jsou na světě války, hladomory? A bůh, jenž předtím vysvětloval, že když někoho stvoříte k obrazu svému, nebudete ho trestat peklem a podobnými nesmysly řekl: Vy jste já! Tedy; pokud byste opravdu chtěli můžete zastavit války, hladomory a jiná neštěstí během pár minut. Nevím jak vy, ale já chápu, rozumím a souhlasím.
Proto, přátelé, zavřeme pusy a začněme makat!!!

Reklama